Negensprong Koekelare

Met de bus naar school

Welkom op de pagina over ons leerlingenvervoer! Bij basisschool De Negensprong doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw kind veilig en comfortabel naar school kan komen. Daarom organiseert de Scholengroep Sint-Rembert een uitgebreide busdienst voor onze leerlingen.

Kan jouw kind niet met eigen vervoer naar school komen? Geen probleem! Wij bieden een betrouwbare busdienst aan die dagelijks leerlingen van en naar school brengt. Hierbij houden we ons strikt aan de wettelijke voorschriften.


Abonnementen

Voor kinderen die dagelijks met de bus reizen, is een abonnement de beste keuze. We bieden verschillende opties aan:

  • Jaarabonnement heen en terug: Dit is de meest voordelige optie voor dagelijks vervoer.
  • Jaarabonnement enkele rit: Ideaal als je kind maar één kant op vervoer nodig heeft.
  • Trimesterabonnement heen en terug: Dit moet elk trimester vernieuwd worden.
  • Trimesterabonnement enkele rit: Ook dit moet elk trimester hernieuwd worden.

Grote gezinnen krijgen een korting: het derde kind betaalt de halve prijs, en het vierde kind reist gratis.


Rittenkaarten

Voor kinderen die niet elke dag met de bus gaan, is een rittenkaart handig. Je kunt ook een abonnement voor een enkele rit combineren met een rittenkaart. Bijvoorbeeld, als je kind elke ochtend de bus neemt, maar 's avonds slechts af en toe. Dan kies je een abonnement voor de ochtendritten en koop je een rittenkaart voor de avonden.


Betaling

Abonnementen worden via de schoolrekening vereffend. Rittenkaarten kun je op de bus aanschaffen en deze komen ook op de schoolrekening. De prijzen van onze diensten worden bepaald door de tarieven van de Vlaamse Vervoermaatschappij en zijn te vinden onder de rubriek ‘richtprijzen’.


Ophaal- en thuisbrengservice

We halen de kinderen op en brengen ze zo dicht mogelijk bij hun huis terug. Voor de allerkleinsten proberen we zelfs in kleine straatjes zo dichtbij mogelijk te komen. Oudere kinderen wachten aan de straat op de bus, in overleg met de ouders, chauffeur en begeleidster. En als het weer echt tegenzit, zorgen we ervoor dat de kinderen zo droog mogelijk thuis worden afgezet.

Mocht je vragen hebben of tegen problemen aanlopen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de directie of met de chauffeur. We staan altijd klaar om je te helpen.


We hopen dat je kind met plezier gebruik zal maken van onze busdienst!