Negensprong Koekelare

Handhygiëne

Bij basisschool De Negensprong vinden we het belangrijk om aandacht te besteden aan handhygiëne. We willen een gezonde en hygiënische omgeving creëren waarin kinderen veilig kunnen leren en spelen.


Op onze school is het een gewoonte dat kinderen na elk toiletbezoek hun handen grondig wassen. Dit is een eenvoudige maar effectieve manier om verspreiding van ziektekiemen te voorkomen. Door regelmatig handen te wassen, beschermen we niet alleen onszelf maar ook anderen om ons heen.


Ook voor het middagmaal is handen wassen een vaste gewoonte. Voordat de kinderen gaan eten, nemen ze even de tijd om hun handen te reinigen. Zo kunnen ze in alle rust genieten van hun lunch zonder zich zorgen te maken over vieze handen.


Door deze praktijken aan te moedigen, leren de kinderen al op jonge leeftijd het belang van goede hygiëne. Het is een kleine moeite die een groot verschil kan maken in hun gezondheid en welzijn.


Samen met ouders en leerkrachten zetten we ons in voor een schoon en gezond schoolklimaat. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een prettige en veilige leeromgeving voor iedereen op De Negensprong.