Negensprong Koekelare

Zindelijkheid

Welkom op de pagina over het belang van zindelijkheid bij peuters bij basisschool De Negensprong! Wij willen graag benadrukken hoe belangrijk het is dat peuters zindelijk zijn wanneer ze starten op school.


Zindelijkheidstraining is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de ouders. We hopen dat de peuters ‘droog’ de schoolpoort binnenstappen. Voor je peuter is het fijn om geen aandacht meer te hoeven geven aan de zindelijkheidstraining. Als dit vanzelf loopt, kan je kind ten volle leren en spelen in de peuterklas.
In een klas zonder natte broekjes kan de leerkracht alle aandacht geven aan het begeleiden van fijne, leerrijke activiteiten. Dit hoeft dan niet onderbroken te worden om een vuil broekje te verwisselen. Zo kunnen we ons volledig richten op het leerproces en het spelplezier van de kinderen.


Natuurlijk weten we dat het zindelijkheidsproces niet bij elke peuter even snel en vlot verloopt. Sommige kinderen hebben wat meer tijd nodig en dat is helemaal oké. We willen dan ook benadrukken dat we begrip hebben voor elke situatie en samen met de ouders willen werken aan een vlotte overgang naar een volledig zindelijke schooldag.


Bedankt voor uw medewerking en begrip. Samen zorgen we ervoor dat elke peuter een fijne start kan maken in de peuterklas!