Negensprong Koekelare

Gezonde dranken en tussendoortjes

Welkom op de pagina over ons gezonde voedingsbeleid bij basisschool De Negensprong! Wij leggen de focus op gezonde tussendoortjes en water, zodat kinderen gezond en energiek blijven.


Tijdens de speeltijden laten we geen andere dranken toe dan water. Via onze drinkfonteintjes bieden we voortdurend gratis water aan. Elk kind krijgt van de school een persoonlijke drinkbeker, zodat ze altijd gehydrateerd kunnen blijven. Wie op school eet, krijgt ook gratis water aangeboden. Het is toegestaan om bij het lunchpakket een gezond drankje mee te brengen, bij voorkeur in een herbruikbare fles of beker. Toegelaten drankjes zijn melk- en sojaproducten en vruchtensappen. Sport- en frisdranken zijn uit den boze. Ook tijdens leeruitstappen, sportdagen en schoolreizen houden we ons aan deze regels.


Kinderen kunnen voor- en na de middag een tussendoortje meenemen in een herbruikbare verpakking. Koekjesdoosjes en drinkflessen worden best genaamtekend, want die gaan heel snel verloren! Snoep is niet gezond, daarom laten we dit niet toe op school. We geven de voorkeur aan een stuk fruit of een droge koek zonder chocolade.


Elke woensdag is het fruitdag in Koekelare en De Mokker en op vrijdag in Bovekerke. De kinderen brengen hierbij een stuk fruit mee van thuis. Dit stimuleert gezonde eetgewoonten en zorgt voor een lekkere, natuurlijke snack.


Koeken, boterhammen en dergelijke mogen niet verpakt worden in aluminiumfolie. Dit is te belastend voor het milieu. Wij bevelen herbruikbare en milieuvriendelijke verpakkingen aan.


Bedankt voor uw medewerking om samen een gezonde en duurzame schoolomgeving te creëren!